06 229 933 89 info@anoukhogenboom.nl

aanbod

Trainingen

Vanuit Groeitrajecten geef ik naast therapie en (team)coaching ook losse trainingen op het gebied van vitaliteit, stressmanagement en intervisie. Waar nodig schakel ik collega trainers in, die soms net andere kwaliteiten inbrengen. Ik heb hier een goed netwerk voor.

Training Natuurlijke Vitaliteit

 Een basis voor balans

Natuurlijke vitaliteit betekent echt luisteren naar signalen van je lichaam en geest. Elke eerste woensdag van de maand ervaar je vitaliteit door stil te staan bij wat je doet, denkt en voelt wanneer je je inspant en ontspant. Je leert welke informatie je lichaam je geeft zoals fysieke sensaties, hoe je beweegt en hoe je ademt. Het resultaat is dat je naar je eigen lichaam leert luisteren, waardoor je meer kunt vertrouwen op jezelf.

Data: 5 avonden (start juni 2023)
Aantal plaatsen: 12
Plaats en tijd: de Beweegruimte (de Bilt) om 19.30 – 21:30 uur
Tarief: € 45,- per avond

Training Karakterstijlen

Zicht op onze verdediging

Of we het nu willen of niet, in ons opgroeien worden we soms niet gezien, gehoord, of krijgen we te weinig of juist te veel ruimte. Om deze pijn te vermijden bouwen we verdedigingsmechanismen op en vormt zich een masker. Dat is wat we aan de buitenkant laten zien. De structuur die vanuit daar ontstaat (karakterstijl) is als het ware een onbewuste buffer tussen jouw binnen- en buitenkant.

Wanneer je intensief met mensen werkt is het belangrijk om achter het masker van een cliënt te kunnen kijken. In deze training maak je daarom, op een lichaamsgerichte manier, kennis met de 5 karakterstijlen. Zo ervaar je ook zelf hoe deze in jouw lijf aanwezig zijn en wat het effect op jou is. Je leert de onbewuste buffers tussen binnen-en buitenkant herkennen en krijgt daardoor meer begrip, compassie en ruimte naar jezelf en kunt dit herkennen bij jouw cliënten.

Data : 6 woensdagavonden, start september 2023

Tarief training: €45,- per persoon per avond

Tijd: 19:30-21:30 uur

 Locatie: De Beweegruimte, Molenkamp 62, De Bilt

Deze training is zeer geschikt voor mensen die met mensen werken. Coaches,  (persoonlijk) begeleiders, (school)psychologen, leerkrachten, counselors …

 

Intervisie

“In de druppel weerspiegelt zich het heelal”

Tijdens een intervisiebijeenkomst leren werknemers met een leidinggevende of coördinerende rol de waarde van intervisie onder persoonlijke begeleiding. Door intervisie toe te passen in je werk vergroot je niet alleen het lerend vermogen van jouw team, maar ook de samenwerking.

De training heeft een aantal praktische uitkomsten:
● Teamleden leren hun persoonlijke manier van omgaan met complexe situaties.
● De deelnemers leren collega’s te ondersteunen bij problemen.
● Het team leert meer over de organisatie en hoe zij sturing kunnen geven aan hun persoonlijke doelen binnen de organisatie.

Duur: 3 uur (ook mogelijk via Zoom)
Aantal plaatsen: maximaal 6 per training
Tarief: begeleide intervisie wordt incompany aangeboden.

Reguleren kan je leren

 van overleven naar leven

Ons zenuwstelsel is een beschermsysteem en is bedoeld om ons te laten overleven. Het zenuwstelsel kent verschillende ‘standen’: de ‘sympaticus’ is de aan-stand (flight-fight, de overleef-modus) en de ‘parasympaticus’ is de uit-stand (rest-digest, de leef-modus).

Wanneer de aan-stand te vaak actief is en er niet regelmatig uitgeschakeld wordt, sta je vaak in standje over-leven en verlies je op den duur kleine beetjes gezondheid. Dit kan je merken aan o.a. klachten als aanhoudende spierspanning in bijvoorbeeld rug, nek, schouders of kaken, een gejaagd gevoel, vermoeid zijn of futloos, maar ook aan een hoge (borst)ademhaling, moeite met in- en of doorslapen, energiedips op de dag, buikpijn.

In deze workshop leer je hoe je jouw lijfsignalen tijdig kunt herkennen en waar je uithangt op de ladder van jouw zenuwstelsel (zie plaatje). Vanuit deze bewustwording krijg je een aantal vaardigheden aangeleerd die ervoor zorgen dat je jezelf terug in rust kunt reguleren. Dit flexibel schakelen tussen de standen vergroot jouw gezondheid en jouw vermogen om jezelf te herstellen en je fit en energiek te voelen.

Waar: de Beweegruimte, Molenkamp 62, de Bilt
Datum/Tijd: 16 april 2023, 11:00-13:00 uur

Aantal plaatsen:  14 
Tarief: €45,- per persoon

Anouk Hogenboom

 

Heb je interesse in lichaamsgerichte (trauma)therapie of een training?

Of wil je vrijblijvend advies?

Neem contact met mij op via dit formulier.

Je ontvangt altijd binnen 1 week reactie.

 

11 + 1 =