06 229 933 89 info@anoukhogenboom.nl

aanbod

Trainingen

Vanuit Groeitrajecten geef ik naast therapie en (team)coaching ook losse trainingen op het gebied van veerkracht, stressmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Waar nodig schakel ik collega trainers in, die soms net andere kwaliteiten inbrengen. Ik heb hier een goed netwerk voor.

Boostcamp voor Jongeren

 voor adolescenten tussen 18-25 jaar

Veel jongeren hebben helaas te maken met problemen, zoals een scheiding binnen het gezin, het verlies van een ouder, broer of zus, ernstige ziektes in de familie, mishandeling, pesten, uit huis plaatsing, etc. Ze krijgen hierdoor vaak zelf problemen, op sociaal, emotioneel, fysiek en financieel gebied of door bijvoorbeeld drank of drugsgebruik.

Wanneer jongeren 18 jaar worden valt veel (kind)ondersteuning weg. Vanuit de jeugdzorg is er dan vaak geen ruimte meer om hen verder te begeleiden. Het Kinderdroomwens Jongeren Boostcamp geeft juist deze jongeren de mogelijkheid om in korte tijd stappen te maken waar zij in hun verdere leven profijt van hebben. Jongeren van 18-25 jaar leren tijdens de Jongeren Boostcamp omgaan met hun problemen, krijgen contact met lotgenoten en maken vrienden voor het leven.

Stichting Kinderdroomwens heeft al een 20-tal Boostcamps georganiseerd en we zijn ontzettend blij om te zien wat voor indrukwekkende stappen de jongeren hebben gemaakt. Deze kans willen we ook aan andere jongeren bieden die het zo hard nodig hebben.

Waar en wanneer

Het volgende Jongeren Boostcamp staat gepland op 10 november 2023. We starten op vrijdag en eindigen op zondag einde middag.

De kosten worden gesponsord door Stichting Kinderdroomwens. Dat betekent dat de training kosteloos is. 

Locatie: Centrum de Horst te Meddo

Boostcamp voor ouders

Ouders met een (ongeneeslijk)ziek kind en/of een thuissituatie die veel aandacht vraagt, leven vaak in een permanente staat van alertheid. Het kan voelen als falen als je even wat voor jezelf zou willen doen. En het valt vaak niet mee om voldoende ontspanning te vinden en op te laden. Er ontstaat een forse disbalans wat tot gevolg kan hebben dat er allerlei (fysieke, metale, emotionele) klachten ontstaan door de chronische stress die er is. Het Boostcamp speciaal voor ouders is er voor bedoelt om in een groep met gelijkgestemden te kunnen delen, te kunnen leren van elkaar en een weekend van ontzorgen te ervaren. Het is een training met persoonlijke aandacht waarin je gaat herkennen hoe jouw eigen stresssysteem werkt en wat jou hierin triggert. Je krijgt volop handvatten aangereikt hoe je in een meer gezonde staat van zijn kunt komen.

De kosten worden gesponsord door Stichting Kinderdroomwens. Dat betekent dat de training kosteloos is. 

Data:                   15-16-17 december 2023

Locatie:              De Buitenhorst te Schaijk

 

 

Rust in je hoofd en lijf

 van overleven naar leven

Ons zenuwstelsel is een beschermsysteem en is bedoeld om ons te laten overleven. Het zenuwstelsel kent verschillende ‘standen’: de ‘sympaticus’ is de aan-stand (flight-fight, de overleef-modus) en de ‘parasympaticus’ is de uit-stand (rest-digest, de leef-modus).

Wanneer de aan-stand te vaak actief is en er niet regelmatig uitgeschakeld wordt, sta je vaak in standje over-leven en verlies je op den duur kleine beetjes gezondheid. Dit kan je merken aan o.a. klachten als aanhoudende spierspanning in bijvoorbeeld rug, nek, schouders of kaken, een gejaagd gevoel, vermoeid zijn of futloos, maar ook aan een hoge (borst)ademhaling, moeite met in- en of doorslapen, energiedips op de dag, buikpijn.

In deze workshop leer je hoe je jouw lijfsignalen tijdig kunt herkennen en waar je uithangt op de ladder van jouw zenuwstelsel (zie plaatje). Vanuit deze bewustwording krijg je een aantal vaardigheden aangeleerd die ervoor zorgen dat je jezelf terug in rust kunt reguleren. Dit flexibel schakelen tussen de standen vergroot jouw gezondheid en jouw vermogen om jezelf te herstellen en je fit en energiek te voelen.

Waar: de Beweegruimte, Molenkamp 62, de Bilt
Datum/Tijd: najaar 2023, 11:00-13:00 uur

Aantal plaatsen:  14 
Tarief: €45,- per persoon

Anouk Hogenboom

 

Heb je interesse in lichaamsgerichte (trauma)therapie of een training?

Of wil je vrijblijvend advies?

Neem contact met mij op via dit formulier.

Je ontvangt altijd binnen 1 week reactie.

 

5 + 10 =