06 229 933 89 info@anoukhogenboom.nl

aanbod

Trainingen

Vanuit Groeitrajecten geef ik naast therapie en (team)coaching ook losse trainingen op het gebied van veerkracht, stressmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Waar nodig schakel ik collega trainers in, die soms net andere kwaliteiten inbrengen. Ik heb hier een goed netwerk voor.

Training

Boostcamp voor Jongeren

 tussen 18-25 jaar

Ook veel jongeren hebben helaas te maken met problemen en dreigen daardoor vast te lopen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een scheiding binnen het gezin, het verlies van een belangrijk persoon, een onveilige situatie thuis of op school, pesten etc. Misschien voel je je onbegrepen en heb je moeite om je grens te stellen. Je past je steeds aan en doet enorm je best om ergens bij te horen. Of je gaat, vanuit opgebouwde frustratie, tegen alles en iedereen in. In wezen raak je steeds een stukje verder verwijderd van jezelf en dat is alles behalve fijn.

Deze training geeft jongeren tussen de 18 en 25 jaar de mogelijkheid om in korte tijd stappen te maken waar je in je verdere leven profijt van hebt. Je leert jouw stress te reguleren om anders om te gaan met problemen, krijgt contact met lotgenoten en maakt vrienden voor het leven.

Samen met Stichting Kinderdroomwens heb ik al zeker 20 Boostcamps georganiseerd en ik ben ontzettend blij om te zien wat voor indrukwekkende stappen er gemaakt worden. Heb je interesse? Schrijf je dan in voor de volgende editie.

Waar en wanneer

Het volgende Jongeren Boostcamp staat gepland op 5 juli 2024. We starten op vrijdag 15:00 uur en eindigen op zondag 7 juli einde middag (uiterlijk 17:00).

De kosten worden gesponsord vanuit Stichting Kinderdroomwens. Dat betekent dat de training kosteloos is. 

Locatie: de Horst in Meddo

Training

Boostcamp voor Ouders

Ouders met een (ongeneeslijk)ziek kind en/of een thuissituatie die veel aandacht vraagt leven vaak in een permanente staat van alertheid. Het kan voelen als falen als je even wat voor jezelf zou willen doen. En het valt vaak niet mee om voldoende ontspanning te vinden en op te laden. Er ontstaat een forse disbalans wat tot gevolg kan hebben dat er allerlei (fysieke, metale, emotionele) klachten ontstaan door de chronische stress die er is. Het Boostcamp voor Ouders is bedoeld om in een groep met gelijkgestemden te kunnen delen, te kunnen leren van elkaar en een weekend van ontzorgen te ervaren. Het is een training met persoonlijke aandacht waarin je gaat herkennen hoe jouw eigen stresssysteem werkt en wat jou hierin triggert. Je krijgt volop handvatten aangereikt hoe je meer in balans kunt komen.

De kosten worden gesponsord door Stichting Kinderdroomwens. Dat betekent dat de training kosteloos is. 

Data:                   25-26-27 oktober 2024 

Locatie:              De Buitenhorst in Schaijk

 

 

Rust in je hoofd en lijf

 van overleven naar leven

Ons zenuwstelsel is een beschermsysteem en is bedoeld om ons te laten overleven. Het zenuwstelsel kent verschillende ‘standen’: de ‘sympaticus’ is de aan-stand (vluchten-vechten, de overleef-modus) en de ‘parasympaticus’ is de uit-stand (rust, de leef-modus).

Wanneer de aan-stand te vaak actief is en er niet regelmatig uitgeschakeld wordt, sta je veel in standje over-leven en verlies je op den duur kleine beetjes gezondheid. Dit kan je merken aan o.a. klachten als aanhoudende spierspanning in bijvoorbeeld rug, nek, schouders of kaken, een gejaagd gevoel, vermoeid zijn of futloos, maar ook aan een hoge (borst)ademhaling, moeite met in- en of doorslapen, energiedips op de dag, buikpijn.

In deze workshop leer je voelen en de (stress)signalen van je lijf herkennen. Vanuit deze bewustwording krijg je een aantal vaardigheden aangeleerd die ervoor zorgen dat je jezelf terug in rust kunt reguleren. Dit flexibel schakelen tussen de standen vergroot jouw gezondheid en jouw vermogen om jezelf te herstellen en je fit en energiek te voelen.

Waar: de Beweegruimte, Molenkamp 62, de Bilt
Datum/Tijd: najaar 2024, 11:00-13:00 uur

Aantal plaatsen:  14 
Tarief: €45,- per persoon

Anouk Hogenboom

 

Heb je interesse in lichaamsgerichte (trauma)therapie of een training?

Of wil je vrijblijvend advies?

Neem contact met mij op via dit formulier.

Je ontvangt altijd binnen 1 week reactie.

 

11 + 1 =