06 229 933 89 info@anoukhogenboom.nl

aanbod

Lichaamsgerichte (trauma)therapie

Met een drukke baan en een rijk sociaal privéleven kan het lastig zijn om in balans te blijven. Stress, je chronisch moe voelen en vaak ook lichamelijke klachten zijn het gevolg en kom ik in mijn praktijk dagelijks tegen. Als je merkt dat je hier maar moeilijk van herstelt, heb je de tekenen te pakken die zeggen dat je vast bent gelopen. Waarschijnlijk voel je ook wel dat het zo niet verder kan.

Met lichaamsgerichte (trauma)therapie help ik je de balans in je leven weer te herstellen en je veerkracht terug te krijgen. Zodat je meer ruimte en focus krijgt voor de belangrijke dingen in je leven.

|

“What is the bravest thing you ever said?” asked the boy.

Help” said the horse.

Charlie Mackesy

Leer de signalen in je lichaam (her)kennen

 

Lichaamsgerichte (trauma)therapie gaat verder dan praten en begrijpen. Een probleem los je namelijk niet altijd op door er alleen maar over te praten. Dat klinkt misschien gek, omdat wij als mensen de neiging hebben om onze problemen te analyseren met ons denkende brein. In plaats van te overdenken waarom je bent vastgelopen, ga je bij lichaamsgerichte therapie ervaren en voelen. Je lichaam draagt immers al jouw ervaringen met zich mee en heeft de emoties ergens in het lijf opgeslagen. Hoe meer je ingehouden spanningen en emoties los kan laten, hoe meer veerkracht er ontstaat. Je komt lekkerder in je vel te zitten en je komt meer in balans.

Haal het beste uit jezelf

hoe je ook groeit, breekt of bloeit, wees welkom

 

Door specifieke situaties te onderzoeken ontdekken we waar je vastloopt en hoe je dit kunt aanpakken. In een aantal sessies gaan we hiervoor aan de slag met verschillende, op het lichaam gerichte oefeningen. Je gaat niet alleen de situaties herkennen waarin je vastloopt, maar ook een manier vinden, onder andere met eenvoudige fysieke oefeningen zoals gronding, ademhaling en dergelijke oefeningen, om je stress te reguleren. Wanneer je dat kunt, heb je voortaan een manier om op ieder moment je balans te bewaren.

 

 

Investering

 

We werken samen in sessies van 60 minuten. We starten met een intake van 45 minuten en plannen in eerste instantie 5 sessies. We kijken daarna of er nog meer nodig is om te komen tot een prettige en praktische oplossing voor jouw situatie.

Een intake kost €70,-, een sessie kost €95,-/uur.
Als je uitwonend bent en onder de 25 jaar dan zijn de kosten bespreekbaar.

Lichaamsgerichte psychotherapie wordt door de meeste verzekeraars deels vergoed indien je aanvullend verzekerd bent. 

 

Anouk Hogenboom

 

Heb je interesse in lichaamsgerichte (trauma)therapie of een training?

Of wil je vrijblijvend advies?

Neem contact met mij op via dit formulier.

Je ontvangt altijd binnen 1 week reactie.

 

9 + 9 =